Geslaagde kerstmarkt!!!

geplaatst in: Geen categorie | 0

Slagharen maakte zich voor de zeventiende keer op voor een bijzondere kerstmarkt met zang en presentaties van verschillende verenigingen en ondernemers uit Slagharen. Deze Kerstmarkt georganiseerd door stichting dorpsfeesten Slagharen werd gehouden op vrijdagavond 08 december 2017 van 18.00 uur tot 21.00 uur. Er is tijdens deze kerstmarkt wat winterse neerslag gevallen in de vorm van sneeuw / natte sneeuw.  Ondanks het slechte weer was het gezellig en hebben vele mensen een kijkje genomen. Het kerkplein in Slagharen was ook dit jaar de uitvalsbasis waarbij ook de Herenstraat bij het plein werd aangetrokken. ‘Dit jaar werd de kerstmarkt wederom in een ‘Dickens’ jasje gegoten. De organisatie wilde een aantal jaren geleden de kerstmarkt een thema meegeven en vond dit in de bekende Engelse schrijver Charles Dickens. Veel standhouders en personen uit Slagharen waren in ‘Dickens’ stijl aanwezig. Er was ook een muzikaal optreden te zien van de plaatselijke het Pop en Rockkoor. Tijdens deze kerstmarkt werden ook de oliebollen en knieperties weer gebakken. Wij Carnavalsvereniging de Turftrappers stonden ook weer op de kerstmarkt met een heuse horecafeesttent. Dit jaar alweer de zevende keer. Onder begeleiding van sfeervolle muziek kon men een glaasje (fris)drank drinken in onze tent. Prins Marinus 1e met zijn adjudant Stef waren deze avond gedeeltelijk in hun pak aanwezig. Dit om te laten weten dat de Turftrappers ook aanwezig waren op de kerstmarkt.  Deze avond werden ook weer onze jaarlijkse loten verkocht. Dit jaar o.a. door onze dansmariekes. De spanning was in de loop van de avond te snijden, omdat er uiteraard weer een prijs weg werd gegeven. Men kon het aantal kerstballen raden in een pot. Rond 21.00 uur werd het aantal van 147 ballen bekend gemaakt. De winnaar  van een vleespakket werd Bea Hultink. Even na 22.00 uur zijn we gestopt en hebben we de boel weer opgeruimd.