Prinsenbal 2015 – Gerard Pieper nieuwe prins carnaval!

geplaatst in: Geen categorie | 0

Op zaterdag 14 november 2015 werd het jaarlijkse prinsenbal voor CV “De Turftrappers” gehouden in de hofresidentie café “Ome Dries”. De zaal was gezellig gevuld en de sfeer zat er direct goed in!
Om 22.10 opende de dansmariekes het officiële gedeelte met een dansact op opzwepende muziek. Hierna nam Prins Geert-Jan Piest het woord en nam hij samen met zijn adjudant Hans Wibier afscheid van “hun” raad van 11. De raad werd bedankt voor de goede inzet.
Bij het aftreden van de Nar Tim Hudepohl volgde een grappig moment, de nar had namelijk de officiële prinsensteek weten te bemachtigen en kwam al rijdend op zijn mobiel met de steek van de prins op binnen.
Nadat ook Prins Geertjan en Adjudant Hans elkaars steek hadden ingenomen was het aftreden voorbij.

Om 22.30 uur werd de nieuwe jeugd prinses 2015-2016 bekend gemaakt. Isa Hagemeijer, de dochter van voorzitter Herman Hagemeijer, werd gekozen als de nieuwe jeugdprinses. Natuurlijk kan ze dit niet alleen en heeft ze een goede en gezellige adjudant uitgekozen. De jeugd adjudant 2015-2016 is geworden Tess van der Most. Tess had direct haar werk goed gedaan en overhandigde een mooie scepter aan prinses Isa.

Om 23.11 was het eindelijk zover en zou de nieuwe prins bekend gemaakt worden. Een delegatie zwarte pieten en een sinterklaas kwamen onder mooie sinterklaasliedjes de zaal binnen. 1 voor 1 werden ze door spreekstalmeester Richard “ontmaskerd”. Uiteindelijk bleek achter de baard van Sinterklaas de nieuwe Prins carnaval te zitten; Gerard Pieper!
Gerard heeft al heel wat jaren als raadslid erop zitten en ook als adjudant van Prins Bertel heeft hij zijn steentje bijgedragen. De raad van 11 was daarom ook zeer blij met de keuze van de oud-vorsten! Na de bekendmaking van de prins volgde de adjudant.. De adjudant van het Turfgat is dit jaar; Arjan van der Most! Deze “stroekendoeker” is door prins Gerard de 2e benaderd en had wel zin in een gezellig carnavalsjaar.. De vrouwen Marinka Pieper en Judy Arkes hebben hun mannen voorzien van steek en cape en hierna waren de nieuwe prins en adjudant officieel geïnstalleerd.

Uiteraard kan een Prins en adjudant niet zonder een goede raad van 11. De huidige raad van 11 wordt het komende carnavalsseizoen aangevuld met oud-adjudant Hans Wibier, Bjorn Kosse en Jesper Schlepers! Mooie versterking voor de toch al gezellig groep raadsleden.

Hierna ging het feest helemaal los en werd het een gezellige avond.. Wij wensen de nieuwe Prins Gerard de 2e, adjudant Arjan, Jeugd-prinses Isa en jeugd-adjudant heel veel succes!!

De foto’s worden spoedig op onze website geplaatst!

Prins Gerard, adjudant Arjan, jeugdprinses Isa en jeugdadjudant Tess
Prins Gerard, adjudant Arjan, jeugdprinses Isa en jeugdadjudant Tess