Prins Ewout de 1e en adjudant Martin zeggen bedankt!

geplaatst in: Geen categorie | 0

Door de onzekerheid rondom de coronamaatregelen heeft carnavalsvereniging de Turftrappers in Slagharen besloten om dit jaar tijdens het reguliere carnavalsweekend geen groots carnaval te vieren. Maar wat was het gezellig!

Op zaterdag 19 februari is begonnen met het hijsen van de originele Turfgatvlag op het kerkplein in Slagharen. Ab Bout, de bekende kunstenaar uit Slagharen, had de eer om de vlag te hijsen samen de prins Carnaval Ewout Arkes en diens adjudant Martin Kosse en jeugdprins Daan met adjudant Odin. De kunstenaar heeft het logo in 1972 ontworpen. De vlag werd voor het eerst vorig jaar geïntroduceerd maar zaterdag werd het dundoek door Bout om 14.11 uur officieel naar de top gehesen. De Turftrappers hopen dat alle inwoners tijdens het carnaval in mei hun eigen Turfgatvlag ook weer uithangen zodat het hele dorp weer mooi opgefleurd wordt.

Op zondag 27 februari werden de bestelde borrelboxen door de Raad van elf bezorgd. Tijdens het bezorgen en nuttigen van de borrelbox was er weer een live stream, zodat iedereen gezellig mee kon kijken en luisteren naar de carnavalsmuziek van dj Peter in de Ether en zijn sidekick Emiel Vinyl.

Voor de kinderen was er deze zondagmorgen om 11.00 uur een gezellig “oud-vorsten-jacht”. Deze variant op een vossenjacht was een groot succes! Circa 300 carnavalsvierders liepen verkleed door de straten van Slagharen en de ruim 120 kinderen was zeer enthousiast om hun stempelkaart vol te krijgen. Een mooie activiteit, waarbij het weer goed meewerkte! Na afloop kregen de kinderen allemaal een mooie medailles van Jeugdprins Daan en zijn adjudant Odin.

Namens prins Ewout de 1e, adjudant Martin, Jeugdprins Daan en zijn adjudant Odin willen wij jullie allemaal bedanken voor het grandioze weekend. Een mooi voorproefje voor het echte carnaval op 13 t/m 16 mei 2022!

Tot dan!