Nieuwe prins carnaval 2019-2020 bekend!

geplaatst in: Geen categorie | 0

Zaterdag 09 november 2019 werd weer het jaarlijkse prinsenbal voor C.v. De Turftrappers uit Slagharen gehouden. Tijdens deze avond werden de nieuwe prins en Jeugdprinses bekend gemaakt. Het feest werd gehouden in café Ome Dries te Slagharen met een goed gevulde zaal.

Om 21.00 werd er een optreden gegeven door onze nieuwe dansmarkies groep. Deze jonge groep is dit jaar voor het eerst bij elkaar en wordt begeleid door Marlon Mecklenfeld en Shari van der Veen. Het was voor de kinderen heel spannend, maar ze hebben een goed optreden gegeven. Ze blijven hard trainen om tijdens het echte carnaval nog beter te zijn!

Tegen 22.10 uur werd eerst door onze groep dansmariekes een dansje gedaan. Hierna stopte Mariet Kroezen en Shari van der Veen bij de dansmariekes.

Hierna werd er afscheid werd genomen van de raad van elf van het jaar 2018/2019. Helaas stoppen Wessel Kriens, Marco Werink en Roderick-jan Koorman als raadslid en natuurlijk nam ook Adjudant Kevin Schlepers afscheid. Hij liet zich door Prins Stefan 1e ontdoen van zijn cape en steek. Hierna nam prins Stefan 1e (Haverkort) afscheid. Hij lied zich door oud adjudant Kevin ontdoen van zijn cape & steek. Hierna bedankte Stefan de zaal voor het geweldige carnavalsjaar wat hij heeft gehad.

Hierna was het wachten op de nieuwe Prins voor het jaar 2019/2020. Wie zou het zijn geworden? Eerst werd om 22.30 uur de Jeugdprins bekend gemaakt. In bak aan een minishovel kwamen ze naar de hofresidentie Ome Dries. De nieuwe jeugdprins en zijn adjudant zijn toen in de zaal bekend gemaakt. De nieuwe jeugdprins is geworden de 11 jarige Rendan Piest. Hij heeft 7 seizoenen in de jeugdraad gezeten sinds 2012/2013. Hij heeft 2 Zussen Jenell en Niobe beide zussen hebben ook in de kinderraad gezeten en bij de dansmariekes. Zijn vader is Oud Vorst Geert-jan Piest. Zijn adjudant is geworden de 11-jarige Sam Kleinheerenbrink uit Schuinesloot. Uit handen van adjudant Sam kreeg Jeugdprins Rendan een scepter overhandigd. Ook kreeg Sam een scepter van Jeugdprins Rendan. Hierbij zijn de dus de Jeugdprins en zijn adjudant voor het jaar 2019/2020 bekend.

Tegen 23.11 uur werd de nieuwe prins voor het jaar 2019/2020 bekend gemaakt. Er kwamen vier muzikanten de zaal in. Deze waren onherkend maar gemaakt en deden samen het Rtl 4 programma “The Masked Singer” na. Zou hier de nieuwe prins en/of adjudant tussen zitten? Na een aantal afvallers die het niet geworden zijn werd bekend dat de 43 jarige Hans Wibier uit Slagharen de nieuwe prins 2019/2020 is geworden. Hans niet nieuw binnen de Turftrappers. Hij is raadslid geweest vanaf seizoen 2010/2011 tot seizoen 2017/2018. Ook is hij in het seizoen 2014/2015 adjudant geweest van Prins Geert-jan de 1e. Ook zit Hans als secretaris in het bestuur van de Turftrappers. Hans Wibier zal in het 47ste  seizoen Prins Hans de 2e zijn. Nadat de nieuwe prins bekend is gemaakt hoort daar ook een adjudant bij. Dit werd de 36 jarige Joeri Amsink uit Slagharen. Hij was raadslid sinds seizoen 2013/2014. Daarna kreeg Prins Hans 2e de scepter overhandigd van adjudant Joeri. Alleen ontbrak nog een raad van elf en nar. Deze werd door prins Hans 2e geïnstalleerd. Eerst werd de raadsleden van vorig seizoen voorgesteld waarna Eric Kloppenburg, Iwan Fikken, Jessy van der Veen en Emiel Schlepers nieuwe raadsleden werden. Wat is een carnaval zonder nar? Dus werd ook nar Tim Hudepohl weer geïnstalleert. En natuurlijk mocht Archivaris Robert Spijker niet ontbreken. Hierna is de hofhouding der Turftrappers voor het jaar 2019/2020 weer compleet. Het was een geslaagde avond waarbij diverse keren een polonaise gelopen werd. Ook werden prins en adjudant en hun raad van elf gefeliciteerd. Na alle officiële plichtplegingen ging het feest pas echt los in hofresidentie Ome Dries met DJ Eric Doker en voorop in de polonaise o.a. Prins Hans 2e of Jeugdprins Rendan. Nu op naar het echte carnaval die gehouden wordt van 21 t/m 25 februari 2020 in o.a. hofresidentie Ome Dries te Slagharen. Het seizoen 2019/2020 is voor C.v. de Turftrappers het 47e seizoen. Het seizoen is voor de Turftrappers al in oktober 2019 begonnen met een algemene ledenvergadering.

jeugdprins Rendan, jeugd adjudant Sam, Prins Hans de 2e, Adjudant Joeri en hofnar Tim