Geslaagde kerstmarkt

geplaatst in: Geen categorie | 0

Slagharen maakte zich voor de achttiende keer op voor een gezellige kerstmarkt met presentaties van verenigingen, ondernemers en instellingen uit Slagharen. Deze Kerstmarkt georganiseerd door stichting dorpsfeesten Slagharen werd gehouden op vrijdagavond 14 december 2018 van 18.00 uur tot 21.00 uur. Het kerkplein in Slagharen was ook dit jaar de uitvalsbasis waarbij ook de Herenstraat bij het plein werd aangetrokken. Tijdens deze kerstmarkt werden ook de oliebollen en knieperties weer gebakken. Ook wij, Carnavalsvereniging de Turftrappers waren weer aanwezig met een heuse horecafeesttent. Dit jaar alweer de achtste keer. Onder begeleiding van sfeervolle muziek kon men een glaasje (fris)drank nuttigen in onze tent. Natuurlijk waren Prins Stefan 1e met zijn adjudant Kevin in hun schitterende gedaante aanwezig in gezelschap van de raad van 11 en enkele oud-vorsten. Iedereen die een glaasje (fris)drank wilde komen drinken was 14 december in onze tent aanwezig. Deze avond werden ook weer onze jaarlijkse loten verkocht door onder andere onze dansmarietjes. Het hoogtepunt van deze avond stond natuurlijk in het teken van onze hoogheden. Men kon het gewicht van prins en adjudant samen raden. Even na 21.00 uur werd het gewicht bekend gemaakt. Beiden waren samen goed voor 175,5 kilo. Het gewicht werd op de kop af geraden door Justin Lohues, die met een lekker vleespakket richting huis kon.
Als extraatje werd dit jaar voor het eerst een ‘foute kerst-truien’ verkiezing gehouden door de Stichting Dorpsfeesten Slagharen. De 15-jarige Suze Bruins (dochter van raadslid Ivo) werd winnares met een volledig verlichte kersttrui. Ze won er een bluetooth speaker mee. Om 22.15 uur zijn wij Turftrappers gestopt en hebben we de boel weer opgeruimd.
Al met al weer een zeer geslaagde editie van de kerstmarkt.