Nieuwe Prins en Adjudant benoemt 2017/2018!

geplaatst in: Geen categorie | 0

Zaterdag 11 november 2017 werd weer het jaarlijkse prinsenbal voor C.v. De Turftrappers uit Slagharen gehouden. Tijdens deze avond werden de nieuwe prins en Jeugdprinses bekend gemaakt.Tegen 22.10 uur werd eerst door onze groep dansmariekes een dansje gedaan. Hierna werd er afscheid werd genomen van de raad van elf van het jubileum jaar 2016/2017. Hierna nam Adjudant Maurice Kosse afscheid. Hij liet zich door Prins Bas 1e ontdoen van zijn cape en steek. Hierna nam prins Bas 1e (de Vent) afscheid. Hij liet zich door oud adjudant Maurice ontdoen van zijn cape & steek. Bas bedankte  de zaal voor het geweldige carnavalsjaar wat hij heeft gehad.

Nu was het wachten op de nieuwe Prins voor het jubileumjaar 2017/2018. Wie zou het zijn geworden? Om 22.30 uur de Jeugdprinses bekend gemaakt. Op een paard kwamen ze naar de hofresidentie Ome Dries. De nieuwe jeugdprinses en haar adjudante zijn toen in de zaal bekend gemaakt. De nieuwe jeugdprinses is geworden de 11 jarige Lynde Wibier Slagharen. Zij heeft 5 seizoenen in de jeugdraad gezeten sinds 2012/2013. Haar vader is raadslid en oud adjudant Hans Wibier. Haar adjudante is geworden Lizzy Haverkort uit Slagharen. Uit handen van adjudante Lizzy kreeg Jeugdprinses Lynde een scepter overhandigd. Hierbij zijn dus de Jeugdprinses en haar adjudante voor het jaar 2017/2018 bekend. Hierna was het even wachten.

Tegen 23.11 uur werd de nieuwe prins voor het jubileumjaar 2017 / 2018 Bekend gemaakt. Er kwamen twee sumoworstelaars de zaal in om te vechten. Zouden dit de nieuwe prins en/of adjudant zijn? Nummer 1 Ewout Arkes was geen van beide en nummer 2 Stephen Schlepers was ook geen van beide. Er waren met de sumoworstelaars ook een aantal beveiligers mee gekomen. Zat hier dan de nieuwe prins tussen? Ja het werd de 54 jarige Marinus Wachtmeester uit Slagharen. Marinus kwam als raadslid in het seizoen 2007/2008 bij de Turftrappers en hierna 10 seizoenen raadslid geweest. Dit jaar het 45ste seizoen werd Marinus Wachtmeester verkozen tot Prins Marinus 1e. Nadat de nieuwe prins bekend is gemaakt hoort daar ook een adjudant bij. Dit werd de 32 jarige Stef Osseforth uit Slagharen. Hij is 4 seizoenen raadslid geweest sinds 2007/2008. Daarna kreeg Prins Marinus 1e de scepter overhandigd van adjudant Stef. Alleen ontbrak nog een raad van elf en nar. Deze werd door prins Marinus 1egeïnstalleerd. Eerst werden de raadsleden van vorig seizoen voorgesteld waarna Ivo Bruin, Wessel Kriens, Marco Werink en Roderick-jan Koorman als nieuwe raadsleden bij de vereniging zijn gekomen. Wat is een carnaval zonder nar? Dus werd ook nar Tim Hudepohl weer installeert. Ook Archivaris Robert werd geïnstalleerd. Hierna is de hofhouding der Turftrappers voor het jaar 2017/2018 weer compleet. Het was een geslaagde avond waarbij diverse keren een polonaise gelopen werd. Ook werden prins en adjudant en hun raad van elf gefeliciteerd. Na alle officiële plichtplegingen ging het feest echt los in hofresidentie Ome Dries met DJ Peter in de Ether en voorop in de polonaise o.a. Prins Marinus 1of Jeugdprinses Lynde. Nu op naar het echte carnaval die gehouden wordt van 09 t/m 12 februari 2018 in o.a. hofresidentie Ome Dries te Slagharen.